dijous, 25 d’octubre de 2012

RÍO MUNDO. PARQUE NATURAL DE LOS CALARES DEL MUNDO Y DE LA SIMA

Ja feia anys que anava triscant per aquesta bonica zona fronterera entre Jaén i Albacete, entre Siles i Riópar, quan editorial Alpina em va donar l'oportunitat de realitzar aquesta bonica guia acompanyada d'un mapa a escala 1:50.000. El territori és fascinant, tota una descoberta per a que es pensa que la província d'Albacete és una planada immensa i interminable. Res d'això. Bonics pobles i aldees es dispersen per una geografia boscana, amb un gran atractiu etnogràfic i geològic. La guia té rutes per a fer  tant a peu com en cotxe o BTT, a més de fer un extens recorregut pel turisme rural de cadascun dels seus municipis. Es tracta d'un lloc per descobrir, on es combina el món gairebé alpí amb elements de mitja muntanya.

La guia va aparèixer el 2012 per a ajudar a programar les estades a la zona, i desitjo que sigui una bona eina per dinamitzar turísticament una zona d'enorme riquesa natural on cal destacar los Chorros o naixement del Río Mundo

Ya hacía años que recorría esta bonita zona de frontera entre Jaén y Albacete, entre Siles i Riópar, cuando editorial Alpina me dio la oportunidad de realizar esta bonita guía acompañada de un mapa a escala 1:50.000. El territorio es fascinante, todo un descubrimiento para aquel que piensa que la provincia de Albacete es un llano inmenso e interminable. Nada de eso. Bonitos pueblos i aldeas se dispersan por una geografía boscosa, con un gran atractivo etnográfico y geológico. La guía tiene rutas para hacerlas a pie, en coche o en BTT, además de hacer un extenso recorrido por el turismo rural de cada uno de sus municipios. Se trata de un lugar por descubrir, donde se combina el mundo alpino con elementos de media montaña.

La guía apareció en 2012 para ayudar a programarse las estancias en la zona, y deseo que sea una buena herramienta para dinamizar turísticamente una zona de enorme riqueza natural donde cabe destacar los Chorros o nacimiento del Río Mundo.

PVP 11 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada