diumenge, 2 de setembre del 2012

CAFÈ AMB SAL


Després de quatre anys sense publicar cap llibre però escrivint amb normalitat decideixo escriure una novel·la ambientada en un refugi de muntanya on els personatges, enfrontats ideològicament, o pel futbol o per la manera d'afrontar la vida. Tots ells estan al final del que jo anomeno la condició humana, o sigui, l'estadi on les persones som a prop de ser més animals que humans: la pederàstia, la venjança, la gelosia, la infidelitat, la tossuderia, l'odi a la diferència, la rivalitat esportiva mal portada, l'enfrontament ideològic...

És la primera novel·la on escric originàriament en català (abans havia provat sense sort escriure en castellà algunes novel·les que romanen al meu calaix), i vaig tenir la sort de guanyar el XXI  premi Ciutat de Mollerussa el 2009, editat per Pagès Editors i convocat per l'ajuntament de la ciutat propera a Lleida.
Ha tingut un recorregut inesperat, doncs he pogut presentar la novel·la en molts llocs del país i no ha rebut males crítiques. Tanmateix ha passat desapercebuda en el maremàgnum del món de la novel·la, però encara es va venent bé. El que més destaco és l'acceptació dels lectors. Hi ha una bona colla de Clubs de lectura que s'han decidit a llegir-la i he tingut el plaer de comentar-la amb ells en tertúlies organitzades per les biblioteques. Una experiència brutal a la qual estic sempre obert.
El suspens és el fil narratiu de tota la novel·la, que en tot moment intenta atrapar el lector en un marc bucòlic: el Pirineu català.
Encara queden exemplars a les llibreries, tot i que en general s'ha d'encarregar

PVP 15 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada